Close

Over Ons

Natuurlijk zijn onze honden prachtig, maar wij vinden het nét zo belangrijk dat we gezonde en fijne gezinshonden fokken met súper karakters. Dat we voor een perfecte match en ‘nieuw bloed’ dan vaak naar het buitenland moeten, is een gevolg daarvan. “We run the extra mile.”, letterlijk en figuurlijk.

Tom PURE GOLDEN KINDNESS
Pure Golden Kindness
Pure Golden Kindness

Back in the days "Forever Golden Retrievers"

Onze eerste Golden Retriever kwam in 2006 bij ons. Een geweldige hond die zich heel gemakkelijk aanpaste aan ons leven. Ze vond alles goed, als ze er maar bij kon zijn. Een ècht gezelligheidsdier met een gouden karakter. Het was dan wel geen zeehond, maar zelfs samen zeilen op onze boot vond ze prima. Wat een heerlijk relaxt ras! Vele jaren lang was ze ons beste maatje en ze wordt nog altijd gemist… Vanaf dat moment voor altijd verkocht ♥

2020 Standaard langharige Teckel

In afwachting van onze Golden Retrievers is in 2020 ook teckel Holly bij ons gekomen. Huh? Ja… je leest het goed, een standaard langharige teckel… Hoewel het een heel ander type hond is, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gedrag, waren we op slag verliefd op haar èn op kennel HUNTAKS uit Estland alwaar ze vandaan komt en die tot de absolute wereldtop behoort. Haar Amerikaanse bloedlijn (een stevige teckel met veel “bone” en alom bekend om hun vriendelijke, vrolijke en zelfstandige karakter) vonden we geweldig! We zijn niet zo “van het showen” maar we hebben haar wel aan laten keuren door de Nederlandse Teckel Club (NTC). Unaniem citaat van de drie juryleden: “We zien maar uiterst zelden een teckel die zó perfect is dat we deze zelf metéén mee naar huis zouden willen nemen, maar dit is er één van.” We zijn dan ook “Over the moon” met een heel dik behaalde “Uitmuntend” èn met een perfecte ECVO uitslag. En los van ál het bovenstaande en minstens zo belangrijk: het is een heerlijk, lief, grappig en gezellig meisje!

2021/2022 Golden Retriever Dream Team

Met de komst van Charlie (female), Jordan (female) en Lewis (male) hebben we E-I-N-D-E-L-I-J-K ons golden team compleet.  Heerlijk! We genieten volop van onze twee meiden en (internationale) heer. Het zijn prachtige en gezonde bloedlijnen waar we heel lang naar uit hebben gekeken. Alle 3 verschillend van karakter en ook van uiterlijk, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn zó ontzettend lief! Altijd “in” om leuke dingen te doen en verliezen ons in het bos nooit uit het oog. Wat een genot!

2022 'kennelnaam' Pure Golden Kindness is a fact

Met een dierenarts in de familie en de nodige ervaring en cursussen op zak, gaat begin 2022 een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen kleinschalige ”kennel” genaamd Pure Golden Kindness. Dan kunnen onze puppy’s straks tenminste vol trots onze naam gaan dragen.

 

We hopen gezonde en fijne gezinshonden met súper karakters te mogen fokken en een serieuze bijdrage te leveren aan de verbetering van deze rassen door onder andere maximale genendiversiteit te creëren. Maar bovenal willen we veel plezier hebben met onze honden. 

 

2023: onze eerste generatie goldens is een feit. Welkom Buddy (Pure Golden Kindness Lori Beth), dochter van Charlie & Lewis. Wat is ze lief en mooi en wat zijn we blij met haar!

All you need is love...

…and a dog… or two, or three, or four, or five 🙂

 

— Fam. vd Velden —