Close

Pure Golden Kindness puppy's

PLANNING 2024

Jordan (golden retriever) zal naar verwachting in juli/augustus 2024 voor de 2e keer gaan sjansen met onze eigen Lewis. Het is een dik bewezen SUPER combinatie, kijk maar eens op puppy’s 2023

Concreet zal dit betekenen dat de pupjes 4 maanden later uit mogen gaan vliegen.

 

We hebben de allerleukste hobby ter wereld en kijken er enorm naar uit!

***

GOOD TO KNOW

Onze honden leven gezellig mét ons in huis en dat geldt dus óók voor onze puppy’s die gezellig in de woonkamer geboren èn getogen worden (dus geen buitenverblijven, bijkeukens of kennels!).  Zo raken ze gewend aan alle huiselijke dingen en andere huisdieren, kinderen en visite. We besteden wij veel aandacht aan pre-socialisatie zodat ze een zo stabiel mogelijke basis meekrijgen, zowel lichamelijk als geestelijk.

***

We proberen een mooie bijdrage aan het ras te leveren door verantwoorde combinaties te maken, zowel qua gezondheid en karakter alsmede de ‘looks’.

Natuurlijk kunnen we niet alle pupjes zelf houden… Al onze kleintjes verdienen een 5 sterren thuis. Omdat we slechts incidenteel een nestje fokken, kan er pas ingeschreven worden op onze geïnteresseerdenlijst als onze fokplannen concreet zijn. Na een uitgebreide telefonische kennismaking en ‘klik’, maken we een afspraak voor een wandeldate om persoonlijk kennis te maken. Uiteraard gaan onze wooffies dan mee. Dit doen we zodat we een fijne band vol vertrouwen op kunnen bouwen met de mogelijk toekomstige baasjes.

Zodra de pups 3 weken zijn, mogen ze bewonderd worden. Er worden meerdere gezellige inloop-puppyknuffelmiddagen georganiseerd. Als de puppy’s rond de 6,5/7 weken oud zijn, worden ze allemaal individueel getest (karaktertesten).  Hierdoor kunnen we nóg beter matchen en ook goed kijken welke puppies het in zich hebben om (sociaal-) therapie-hond te worden. We willen dat alle pupjes gelukkig worden en kijken dan sámen met de toekomstige baasjes welke pup het beste bij hen past. Uiteindelijk mogen onze hummeltjes ergens tussen 8 en 9 weken naar hun nieuwe baasjes gaan, op naar een mooie toekomst met veel liefde en plezier!

***

We blijven de ontwikkeling van ‘onze’ hummeltjes graag volgen en staan 24/7 klaar voor de baasjes met raad en daad. HAPPY TO HELP! Zo zullen we gezellige reünies houden, maar bijvoorbeeld ook trimmiddagen organiseren zodat de baasjes zélf leren hoe ze dat het beste kunnen doen. Leuk voor ons én de baasjes, maar ook goed voor ‘onze’ pupjes!

***

It goes without saying maar alle pups worden 4x volgens schema ontwormd, krijgen hun eerste vaccinatie, zijn gechipt en krijgen een FCI stamboom van de Raad van Beheer, Europees Dierenpaspoort en een uitgebreid puppypakket mee. Bij zowel de ouders als de puppy’s wordt DNA afgenomen en beide ouders voldoen uiteraard aan de strenge gezondheidseisen van de rasclubs GRCN (voor de goldens) en NTC (voor de teckels).

Heb je interesse in een van onze puppies, mail ons dan een uitgebreide beschrijving van je gezins-, woon- en werksituatie. Dan nemen wij contact met je op. Uiteraard kun je ons ook bellen voor meer informatie, dat geven we je graag!

***

Wij zijn lid van de Raad van Beheer (RvB), de Golden Retriever Club Nederland (GRCN) en de Nederlandse Teckel Club (NTC) en fokken uitsluitend volgens de gestelde richtlijnen.

 

PS: de foto’s hieronder lijken misschien niet heel bijzonder, maar deze zijn genomen tijdens de dekkingen (2023). Zo liefdevol, zo speciaal…